Door te werken met thema’s brengen we de wereld dichterbij en bereiden we leerlingen voor op de toekomst, terwijl ze hun eigen talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Het thematisch werken helpt kinderen om informatie beter te begrijpen en te verwerken. Deze methoden bieden een duidelijke kapstok waar leerlingen hun kennis aan kunnen ophangen, waardoor thema’s echt gaan leven.
Daarnaast biedt elk thema ruimte voor talentontwikkeling, zodat kinderen kunnen ontdekken waar hun interesses en sterke punten liggen. Binnen ieder thema staat een andere expressievorm centraal, zoals muziek, drama, beeldende vorming, etc.
Binnen een thema verweven we Thinking for Learning. Dit is een onderwijsaanpak die uitgaat van verschillende leerspieren, waarbij we leerlingen stimuleren om kritisch en creatief te denken. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe je goede vragen stelt, het beste kan reflecteren en goed kan samenwerken.
Daarnaast werken we regelmatig groepsdoorbroken, bijvoorbeeld op onze themadagen. Dit geeft leerlingen de kans om met kinderen uit andere groepen samen te werken en van elkaar te leren. Zo maken we het leren niet alleen leuk en uitdagend, maar ook betekenisvol en verbindend.
Hoewel Stichting Poolsterscholen bij de totstandkoming van de content op deze internetsite de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht, bestaat altijd de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet klopt of na verloop van tijd verouderd of niet meer juist is. Stichting Poolsterscholen is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van deze internetsite.